BluePink BluePink
XHost
Oferim servicii de instalare, configurare si monitorizare servere linux (router, firewall, dns, web, email, baze de date, aplicatii, server de backup, domain controller, share de retea) de la 50 eur / instalare. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.

Istoric

Pagina 1 Pagina 2 Pagina 3 Pagina 4 Pagina 5

„ Liceul industrial Energetic ” Constanta ( LIE ) a luat fiinta in 1966 aplicandu-se Legea nr. 2/1966 privind infiintarea, organizarea si functionarea liceelor de specialitate, alaturi de alte 5 licee cu profil energetic din tara: Cluj, Craiova, Bucuresti, Iasi, Campina.
De la inceput liceul a avut dubla subordonare: Ministerul Energiei Electrice si Ministerul Invatamantului, primul director al liceului fiind dl.Garabet KUMBETLIAN care la acel moment era angajat al Intreprinderii „Electrocentrale” Constanta ca inginer.
In primii ani liceul a functionat in cladirea Liceului nr. 3 „Ovidius”. Din 1967 incepe constructia pentru actuala cladire a liceului, diriginte de santier fiind dl. Garabet KUMBETLIAN.

Istoric

De la infiintare pana in 1972 liceul este patronat de INTREPRINDEREA ELECTROCENTRALE CONSTANTA (IEC), intreaga inzestrare - continand bunuri imobile si mobile - realizandu-se de catre Ministerul Energiei Electrice, prin lucrari de investitii si redistribuirea unor spatii de la unitatile proprii din teritoriu.
Ca titular de investitie, IEC a construit cladirea scolii cu 16 sali de clasa si sala de sport. IEC a cedat spatii disponibile in incinta uzinei Soveja (Filimon Sarbu) care au fost amenajate si dotate cu mobilier si echipament tehnologic, prin efortul inginerilor, maistrilor instructori si elevilor scolii ca ateliere, cabinete si laboratoare scolare.
COLEGIUL TEHNIC ENERGETIC CONSTANTA Disciplinele de specialitate se studiau incepand cu anul III, fiind structurate independent si constituind un miniplan de invatamant al „Facultatii de Energetica” din Bucuresti.
Raportul disciplinelor de specialitate fata de disciplinele generale era de 3/5 din totalitatea obiectelor de studiu. Se asigura astfel elevilor, atat pregatirea teoretica, cat si cea practica.
Aceasta din urma se realiza in atelierele scolii din „Centrala Filimon Sarbu”, atelierele „Centralei electrice de termoficare” sau „Intreprinderea regionala de electricitate”.